Wat is de Rode Draad in je Leven?


Heb jij een belangrijk thema in je leven, dat als een rode draad door je leven loopt? Soms gaat het goed, maar soms ben je er flink mee aan het worstelen. Of weet je juist niet goed wat de rode draad in je leven is? Loop je wel tegen een aantal zaken aan, maar wil je juist de rode draad in je leven herkennen? Lees dan deze blog…

De rode draad in je leven( h)erkennen en omarmen je leven een stuk makkelijker maakt. Hoezo dan? zul je je misschien afvragen. Het is dan handig om te weten waar de term ‘rode draad’ vandaan komt. Er is een prachtig oud verhaal waarin een held een doolhof ingaat om een monster te verslaan. Alle mensen die eerder het doolhof ingingen werden of verslagen door het monster, of verdwaalden in het doolhof. Maar de Godin Ariadne hielp de jonge held Theseus door hem een rode draad mee te geven het doolhof in. Zij zelf hield het uiteinde van de draad vast. Toen Theseus het monster had verslagen, kon hij eenvoudig zijn weg uit het doolhof vinden door de rode draad te volgen.

En daarmee is meteen duidelijk waarom die rode draad zo belangrijk is: als je deze vind, hoef je hem alleen maar te volgen. Dan ‘verdwaal’ je niet meer in het leven, maar weet steeds bij elke splitsing op de weg, welke kant je op zal gaan. Klaar met al die stress en dat gedoe! Je kunt gewoon ontspannen en ‘go with the flow’. Ook kun je dan beter omgaan met de minder fijne thema’s die deel zijn van je rode draad.

Dus de vraag is dan natuurlijk: Wat is de Rode Draad in jouw Leven? Welk thema komt steeds weer terug? En wat wil dit jou vertellen? Heb je al een idee? Vul het dan eens hieronder in bij het reactieveld. Wil je liever mijn hulp om je rode draad te ontwarren door middel van Transformatie coaching, klik dan even hier.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *