Wandel je Wijzer

In deze tijden is wandelen een zegen. We mogen natuurlijk een hele hoop dingen niet en dat voelen velen van ons. We zouden graag weer meer actief zijn, weer meer mensen willen zien èn knuffelen.
Gelukkig mogen we nog steeds wel gewoon naar buiten toe en wandelen is een van de hoogtepunten van mijn dag. Het is natuurlijk een fijne manier om je lichaam soepel en fit te houden. Maar het is meer. Wandelen geeft zoveel rust, inzicht en voldoening. Wil jij wel eens weten hoe je, naast fit, ook wijzer kunt worden van wandelen? Lees dan nog even verder…


Vele voordelen

Wandelen heeft mensen door de eeuwen heen altijd aangezet tot mijmeren en overpeinzen. Niet voor niets zijn de belangrijkste pelgrimstochten te voet. Het woord pelgrim betekent ook zoiets als: ‘iemand die een heilige tocht maakt’. De lange wandeltocht naar een heilige plaats heeft het leven van vele mensen in positieve zin veranderd. Maar je hoeft geen dagenlange wandeltocht te maken om toch te genieten van de vele voordelen van wandelen.

Het is niet voor niets dat verschillende grote verzekeraars in Nederland tegenwoordig adviseren om minstens 20 minuten per dag te wandelen, omdat dit stress reducerend is. Ook een wijze man als Einstein noemde ‘je benen de wielen van de creativiteit’. Veel voordelen dus. Maar hoe wordt je nu wijzer van een wandeltocht? Hoe kan een wandeltocht nu een vraag beantwoorden waar je misschien mee rondloopt?


Wat valt je op?

Het idee is als volgt: Stel je hebt een vraag waar je graag antwoord op wil. Het kan natuurlijk ook zijn dat je ergens een beslissing over moet nemen. Neem je dan aan het begin van de wandeling voor om daar tijdens de wandeling duidelijkheid over te krijgen voor jezelf.
Tijdens het wandelen let je goed op je omgeving. Je kijkt goed rond en probeert je bewust te zijn van alles wat je onderweg tegenkomt. Als er iets is dat je aandacht trekt, dan is dat vaak een aanwijzing voor je antwoord. Je kunt dat zien als een wegwijzer: deze wijst je de in de goede richting, maar hoeft nog niet het antwoord te zijn.

Goed, je oog is dus op iets gevallen tijdens je wandeling en je hebt het vermoeden dat het iets met je vraag te maken heeft. Dan ga je in het volgende stuk van je wandeling eens rustig mijmeren over wat je zag en vooral: wat dit bij jou aan associaties oproept. Dus: waar doet (de vorm van) hetgeen je zag je aan denken? Krijg je er nog een gevoel bij? Wat zou je dit kunnen zeggen (in relatie tot de vraag)?


Op je gemakje

Maak het niet te groot en doe vooral niet je best om meteen te snappen wat het kan betekenen. Laat je intuïtie er maar op los. En dat werkt het beste als je gewoon rustig en ontspannen doorloopt en een en ander af en toe weer op je gemakje overdenkt. Meestal komt het juiste inzicht of dat antwoord dat je zocht dan vanzelf wel.

Overigens kun je dit heel goed doen in een natuurlijke omgeving zoals op de foto op deze pagina (grafheuvels in Vessem), maar het kan ook prima gewoon in je eigen buurt. Ook dan zul je goede antwoorden krijgen. Ik wens je er veel succes, maar vooral veel plezier mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *