De wijsheid van je Hart

De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat je hart veel meer is dan alleen een spier die je bloed rondpompt. Het heeft een eigen energie, een eigen zenuwcentrum en een eigen wijsheid. De oude mystici wisten het al, het hart is de zetel van de ziel. Het hart is de poort naar de ziel. Maar ook de wetenschap ontdekt het meer en meer. Het hart is reuze interessant… en wijs.

Wetenschappers van het HeartMath Institute in Amerika zijn al tientallen jaren bezig aan te tonen hoe belangrijk de rol van ons hart is. Studies tonen aan dat het hart in staat is om zelfstandig te denken, te voelen en emoties te ervaren. Ook hebben ze aangetoond dat ons hart een meetbaar elektromagnetisch veld heeft tot wel een meter om ons lichaam heen. En dat dit veld rondom ons hart 5000 keer sterker is dan rondom onze hersenen.

Misschien kunnen er daarom zo veel gevoelens in je hart zitten, net zoals er veel gedachten in je brein kunnen zitten. Maar het hart is wijs, misschien wel wijzer dan je brein. Je hart kan namelijk deze gevoelens voor een groot deel helen. Zachter maken. We kunnen die verzachtende energie van het hart gebruiken om ons brein te verzachten. Dit betekent in de praktijk dat wanneer je met je aandacht naar je hart gaat, de gedachtestroom in je hoofd langzamer wordt. Hierdoor vallen er gaten in die gedachtenstroom. En juist die gaten, die vormen de poort. Die korte stilte tussen de gedachten in, geven ruimte aan de stem van je ziel, je intuïtie.

Meer weten? Je krijgt, zolang de lockdown duurt 12,5% korting op de online-cursus ‘Ontwikkel je intuïtie’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *