Wie ben jij werkelijk, diep van binnen?


Deze week had ik een heel interessante sessie met een klant die kwam voor een Zielelezing. Ik vroeg haar wie ze echt is, als mens. ‘Moeilijke vraag’ verzuchtte ze. En dat is het natuurlijk ook. We kunnen genoeg labels voor onszelf verzinnen: partner van – moeder van – houdt van wandelen – vrolijk mens. Maar dat zijn labels. Dingen die we over onszelf zeggen omdat het zo lastig is om woorden te geven aan jouw essentie. Toch kan dat wel. Wie ben jij werkelijk, diep van binnen. Wil je dat ontdekken? Lees dan nog even verder.

Er is een bekend woord dat we gebruiken als we het hebben over je essentie. Dat woord is: ziel. Je ziel is het meest zuivere, pure stuk van jou. Je ziel is niet tastbaar of precies te duiden. Ze heeft geen vaste of fysieke plek. Je kunt haar meer zien als een soort van intelligent energieveld. Omdat ze met jou is verbonden, is jouw ziel uniek, want jij bent uniek. Er is niemand precies zoals jij, dus er is ook geen ziel precies zoals die van jou. Je ziel is wie jij werkelijk bent, diep van binnen.

In mijn visie is je ziel naar de aarde gekomen om te groeien, om te leren. En dus creëert het universum allemaal prachtige, maar lastige levenslessen voor je. Als je deze levenslessen op een rij zet, dan vormen deze samen een rode draad in je leven. Een thema of overtuiging waar je je meestal je hele leven als mee worstelt. Geen fijn of vrolijk thema, maar juist een die verbonden is met negativiteit of pijn. Voorbeelden? Denk aan: Moeite met het vinden van een fijne, vaste baan. Geen stabiele relatie kunnen vinden met een liefdespartner. Vaak in een situatie van financieel te kort zitten. Herkenbaar?

Het is misschien wat lastig om je voor te stellen, maar deze thema’s vormen de ingang naar jouw essentie. Om te begrijpen wat ik bedoel zou je je eigen thema zo eens moeten benoemen. En dit thema ga je dan transformeren, 100% omdraaien. Hier weer de voorbeelden:
– Thema: geen vaste baan
   Onderliggende negatieve overtuiging: ik kan dat niet
   Omdraaien: ik kan dat wel
   Essentie van je ziel: Zelfvertrouwen
– Thema: geen stabiele liefdesrelatie.
   Onderliggende negatieve overtuiging: niemand houdt van mij
   Omdraaien: ik hou van mezelf
   Essentie van je ziel: Liefde
– Thema: Financieel tekort
   Onderliggende negatieve overtuiging: ik ben het niet waard
   Omdraaien: Ik ben het zeker wel waard
   Essentie van je ziel: Overvloed

Zie je hoe dat werkt? Vul het maar eens voor jezelf in. Kom je er niet uit? Reageer dan op deze blog en benoem je rode draad dan denk ik met je mee.

5 antwoorden
 1. Gebruiker avatar
  Kleurrijk zegt:

  Ik heb een groot gedeelte van mijn leven in symbiose geleefd. Hierdoor is mijn missie, het uiting kunnen geven aan nog steeds niet helder… Grenzen aangeven, focus nemen/houden zodat ik ontdek wie ik ben…

  Beantwoorden
  • Gebruiker avatar
   Saskia Basten zegt:

   In symbiose leven maakt het natuurlijk heel moeilijk om te ontdekken wie je werkelijk bent. Onderliggende negatieve overtuigingen kunnen zijn: ik ben het niet waard om mezelf te leren kennen. Of: Ik kan niet (goed) van mezelf houden. Als je deze omdraait krijg je iets als: Ik ben de moeite waard om te leren kennen. Of: ik ben de moeite waard om van te houden. Een thema kan dan zijn: zelfwaarde, zelfvertrouwen, zelfliefde. Kun je hier iets mee Kleurrijk?

   Beantwoorden
 2. Jac De bruyn
  Jac De bruyn zegt:

  Beste,
  al heel mijn leven worstel ik met te veel oppakken, voel me superverantwoordelijk en probeer zo veel mogelijk te doen, maar daardoor verwaarloos ik soms mijn echtgenote want ben altijd aan het werken voor anderen… en in mijn dromen komt vaak terug dat ik ergens naar toe wil maar niet weg geraak want er komen allerlei obstakels en afleidingen op mijn pad, of ik vind mijn auto niet meer, of mis de trein of kom te laat….
  Heb ook vrees dat ik niet genoeg doe en of het meest belangrijke mogelijk over het hoofd zie…

  Beantwoorden
  • Gebruiker avatar
   Saskia Basten zegt:

   Je beschrijving geef me het gevoel dat je aandacht vaak gericht is op zaken die eigenlijk niet het belangrijkste voor je zijn. Natuurlijk is werk belangrijk, maar is liefde niet nog belangrijker? Verantwoordelijkheid is ook belangrijk, maar vanuit een rustig zelfvertrouwen werken biedt uiteindelijk meer, lijkt me. Onderliggende negatieve overtuigingen kunnen liggen in zaken als: Ik kan dat niet, of: ik ben verantwoordelijk voor alles en iedereen. Als je deze omdraait kun je gaan naar: Ik heb de focus om dit te doen. Of: ik ben verantwoordelijk voor mezelf en mijn eigen leven (waarmee je andere niet in de steek laat, maar alleen de verantwoordelijkheid weer teruglegt waar deze hoort). Thema’s: zelfvertrouwen, focus, rust. Ik hoop dat je hier iets mee kan Jac, succes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *