Vertrouwen op je innerlijk kompas

Het woord zelf-vertrouwen heeft me bezig gehouden deze week. Wat is zelf-vertrouwen nu precies? En waarom is dat voor sommige mensen heel gewoon en voor anderen vreselijk moeilijk? Aan de oppervlakte lijkt het duidelijk: je hebt vertrouwen in jezelf. Niet in een ander, of in een organisatie, maar in jezelf. Dat klinkt heel logisch en slim. Op jezelf vertrouwen is dus een goed idee. Maar wat doe je als je niet weet hoe je dat moet doen? Of als je niet het gevoel hebt dat je op je zelf kunt vertrouwen? Kun je dat ook leren? Het antwoord op deze laatste vraag is wat mij betreft een ja.

Ja, je kunt leren om op je zelf te vertrouwen. Je kunt leren om je zelf-vertrouwen te laten groeien. Want je hebt een innerlijk kompas dat je de juiste richting op wijst. Dat weet wat goed voor je is. Die je altijd een pad laat kiezen, waarop je jouw levensmissie kan leven. Alleen niet iedereen weet hoe dit innerlijk kompas er uit ziet of waar je het kan vinden.

Ik zal je hier een tipje van de sluier geven: je innerlijk kompas is je eigen ziel. Deze weet waarom je hier op aarde bent, welke lessen je hier te leren hebt en hoe je deze het beste kunt leren. Het stuurt je dus altijd de goede kant op. Soms zijn die lessen moeilijk en hard en denk je dat je een verkeerde afslag hebt genomen, maar dat is alleen onze persoonlijkheid die dat denkt. Met je brein kun je het grotere plaatje van je ziel gewoonweg niet begrijpen. Daarvoor is je brein, hoe slim je ook kan zijn, nooit slim genoeg.

Een van de redenen waarom ik graag met de energie van Engelen werk, is dat zij je helpen om boven dat beperkte brein uit te stijgen en het grotere plaatje te gaan zien. Zij zorgen ervoor dat je langzaam maar zeker je eigen innerlijk kompas gaat ontdekken (let op die mooie woordspeling: ont-dekken). Meer weten hierover? Klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *