Een leven zonder dramaStel je dat eens voor:
Je kiest voor een leven zonder drama. Hoe zou dat zijn?
Ik kan me voorstellen dat je nu denkt. Dat lijkt me heel fijn hoor, maar dan kan toch helemaal niet? Er is toch altijd wel iets aan de hand in mijn leven. Eerst ben ik te laat voor die afspraak, vervolgens is mijn huis een bende en dan is er weer gedoe op mijn werk. Hoezo geen drama? Toch kan het. Hoe dan? 

Dit verhaal begint voor mij doordat ik steeds vaker zie dat er steeds allemaal dingen in mijn leven zijn die me uit mijn kern kunnen halen. Dat zijn de dingen die ik drama noem. Het zijn dingen die met mij gebeuren of om met de mensen om mij heen en die effect hebben op hoe ik me voel. Dit kunnen zowel positieve als negatieve effecten zijn. Maar laten we eerlijk wezen, het zijn die negatieve waar we het meeste last van hebben.

Ik ben dat eens gaan onderzoeken en ontdekte dat die dingen die ik drama noem eigenlijk altijd weer voorbij gaan. Het zijn dingen waar je een tijd last van hebt en dan drijft het voorbij als wolken in de lucht. Toen dacht ik: Wat nu als ik elke keer tegen mezelf zeg: ‘Laat gaan. Ga niet mee in het drama.’ En dat had verbluffend goede resultaten! Als ik dat deed merkte ik dat ik veel rustiger bleef. Bovendien kwam er al snel het beeld op van het oog van de orkaan. Misschien weet je wel dat het daar helemaal stil is, ook al raast de orkaan er omheen.

Ik doe het dus steeds vaker. Als ik een situatie terecht kom, waarin ik het drama herken, gewoon tegen mezelf zeggen: ‘Ook dit gaat voorbij. Ga niet mee in het drama.’ Ik richt dan mijn aandacht op het oog van de orkaan, dat dan groter wordt in mij en ik vind mijn rust weer terug. Heerlijk!

Probeer het maar eens, ik ben benieuwd of het jou ook helpt!
Agenda

aug
28
vr
1:30 PM Heel de Vrouw in Jou – Saskia Ba...
Heel de Vrouw in Jou – Saskia Ba...
aug 28 @ 1:30 PM
Heel de Vrouw in Jou - Saskia Basten
  … en geniet van het leven! Wat betekent het voor jou om vrouw te zijn in een wereld vol van mannelijke energie? Op scholen ontwikkel je vooral mannelijke kwaliteiten als kennis, leren en logica[...]
sep
23
wo
7:30 PM Ontwikkel je intuïtie – Saskia B...
Ontwikkel je intuïtie – Saskia B...
sep 23 @ 7:30 PM
Ontwikkel je intuïtie - Saskia Basten
Vaak hoor je als het om intuïtie gaat mensen dingen zeggen als ‘helderziende’, en ‘paranormale krachten’. Dit suggereert dat je speciale gaven nodig hebt om je intuïtie te kunnen gebruiken. In de ervaring van Saskia[...]

One thought on “Een leven zonder drama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *