Waarom controle loslaten een goed idee is…

Pas gaf ik een les Energetica aan een groep studenten. Deze groep was voor mij eigenlijk niet anders dan vele andere groepen, behalve in hun onzekerheid. Er was een sterk gevoel van ‘ja maar dat kan ik toch niet?’ in deze groep. Ik stemde me af op hun energie en begreep al snel dat het te maken had met controle loslaten. Niet makkelijk, maar als het je lukt, dan gaat er een wereld voor je open. Nieuwsgierig hoe dan? Lees dan nog even verder…

Nu is Energetica een vak waar je onzeker van kan worden hoor. Het idee is dat je je afstemt op de energie van jezelf en van anderen en daar informatie uit haalt. Want energie heeft eigenschappen en informatie in zich en daar kun je je op afstemmen. Maar dit moet je wel even leren en de eerste stappen zijn het moeilijkste, daarna gaat het snel beter.

Maar goed: de onzekerheid in de groep dus. Ze voelden zich onzeker en dat had vooral te maken met controle. Wij mensen hebben graag controle, want dat geeft overzicht en duidelijkheid. Controle loslaten voedt onze angst voor het onbekende. Tegelijkertijd leren de oude mystieken ons ook dat controle een illusie is. En we weten ergens ook wel dat dat zo is. Want we kunnen nog zo goed ons best doen ons leven precies te plannen, in een moment kan je leven totaal op zijn kop komen te staan. Dat weten we ook. Een brand, een ongeluk, een ziekte. Er zijn genoeg voorbeelden.

Een van de grootste mysteries van het universum is volgens mij dat het universum niet alleen oneindig groot is, maar ook oneindig intelligent. Het heeft een oneindig aantal mogelijkheden om jouw leven te laten verlopen en het kies precies dat pad voor je uit waarbij je jouw levensmissie op de beste manier kan leven. Alle hobbels op de weg zijn dus precies goed en juist de bedoeling!! Als je de controle loslaat en je overgeeft aan de wijsheid van het universum, ontdek je dat deze je continu verrast met prachtige nieuwe mogelijkheden die je zelf nooit had bedacht. Dan wordt controle ineens totaal niet meer belangrijk en helemaal overbodig. Hoe klinkt dat?


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *