Levensvragen

Zelfs een coach moet af en toe gecoacht worden… dus nodigde ik voor de zomer een PR-coach uit en we gingen samen brainstormen over de rode draad in mijn werk. En tataaa… we kwamen tot een mooi, passend centraal thema: Levensvragen. Wat levensvragen precies zijn en hoe ik daar tegenaan kijk vertel ik je in deze blog.

De meesten van jullie weten wel dat ik naast het organiseren van activiteiten voor het Huis van Transformatie, ook actief ben als Transformatie coach en trainer. Die doe ik niet alleen in Den Boogaard, maar bijvoorbeeld ook nog op een beroepsopleiding voor coaches, waar ik lesgeef. Lekker divers werk, maar wat verbindt het en drijft me? Ja, dat zijn dus die levensvragen. Levensvragen gaan over de echt belangrijke zaken en hebben meestal een grote impact op je leven. Voorbeelden zijn:
– Wie ben ik nu eigenlijk echt, diep van binnen?
– Wat is de rode draad in mijn leven en wat wil me dat zeggen?
– Wat is mijn levensmissie?
– Hoe kan ik veranderen en het leven leiden dat ik wil?

Zoals je kan zien zijn het meestal vragen die je gaat stellen als je al iets ouder bent en wat levenservaring hebt. Soms gaan mensen zich deze vragen stellen als ze bijvoorbeeld ontslagen zijn, ziek worden of een ongeluk hebben overleefd. Deze vragen zijn belangrijk voor je, maar er is meestal niet een concreet antwoord op te geven. Ik geef je graag een advies als je met dit soort vragen rondloopt: Kies voor jezelf eens een goed moment uit om een soort van heisessie te doen, net als de dure bestuurders. Maar je hoeft niet naar de hei (kan wel), maar je zou wel eens een fijne wandeling kunnen maken. En tijdens die wandeling neem je rustig de tijd om eens over deze vragen te mijmeren. Voel maar eens goed bij jezelf wat het antwoord voor jou kan zijn. Dit zal je zeker een goede stap in de richting brengen. Als je zo de antwoorden op deze vragen kan vinden, dan is dat natuurlijk prachtig. Maar wil je hier eens met iemand anders over van gedachten wisselen, dan ben je natuurlijk welkom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *