Energetisch zonnetje


We leven op dit moment in een bewogen tijd zo met het Corona virus in ons midden. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de meningen lopen ver uiteen. Wat betekent dit energetisch voor jou? Heb je last van al deze prikkels? Voel je de neiging om je te beschermen, of juist niet? In veel spirituele stromingen wordt je geleerd hoe je je kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ik doe het liever anders. Wil je weten hoe? Lees dan nog even verder…

Jezelf beschermen?

We kennen allemaal wel voorbeelden van hoe anderen jouw energie kunnen beïnvloeden. Slechte zin krijgen omdat je partner dat heeft. Of blij worden omdat je een groep lachende spelende kinderen ziet. Bij veel mensen zakt die invloed van anderen snel weer weg, bij anderen blijft deze hangen. Voor die laatste groep kan het handig zijn om zich wat te weren tegen die invloeden van anderen. Gewoon om te voorkomen dat je energetisch teveel wordt beïnvloedt en daarmee vaak overprikkeld en oververmoeid raakt.

Vaak wordt er dan geadviseerd om jezelf te beschermen tegen die invloeden, door als het ware een energetische barrière te plaatsen tussen jou en de rest van de wereld. Je kunt jezelf dan bijvoorbeeld plaatsen in een glazen koker of een gouden ei. Dat werkt prima, maar heeft voor mij het nadeel dat het wat onnatuurlijk aanvoelt. Ook sluit je jezelf daarmee voor mijn gevoel ook af voor de goede dingen en dat wil ik niet.

Het kan ook anders

Tijdens een opleiding die ik in Glastonbury in Engeland deed werd het mij op een andere manier geleerd, die ik nog steeds gebruik. In plaats van een grens trekken die je afschermt, werd je geleerd hoe jij in je hart een sterke innerlijke bron kan activeren. Deze kun je zien als een soort van energetische zon, die je van binnen uit verwarmt en verlicht. Zo straal jij als een zonnetje. Mensen of energieën met een negatieve energie, blijven zo vanzelf weg. Ze krijgen niet eens de kans om dichterbij te komen, want jouw zonnetje zet alles in het licht.
Maar mensen met een positieve energie kunnen je gewoon benaderen, vinden het zelfs fijn om in jouw zonnetje te zijn.

Probeer het je maar eens voor te stellen: je hart die straalt als een zonnetje. Vind je het lastig, doe dan eens mee met een workshop of cursus die ik geef, of meld je voor een persoonlijke sessie. Dan leer ik het je graag.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *