Waar wil je zijn?

Voor veel mensen is leven in het hier en nu niet zo eenvoudig. Het klinkt zo mooi. Laat het verleden rusten en maak je niet te druk over de toekomst. Leef in het heden. Maar wat dan als je daar eigenlijk gewoon geen zin in hebt? Misschien ben je net als velen terug van vakantie en zit je nu weer lange dagen op kantoor. Dan droom je toch liever van die ontspannen vakantieperiode? Niets dat moet, de tijd nemen voor elkaar en lange zomeravonden op het terras met een koud drankje. Dat is toch beter dan het heden? In dit blog laat ik je zien hoe leven in het heden wel plezierig wordt, ongeacht wat dat dan ook is. Lees maar verder…

Lekker dagdromen, goed idee?

Ik zag deze week de afbeelding die hiernaast staat afgebeeld en moest er smakelijk om lachen. Herkenbaar? Ja soms wel natuurlijk. Soms is het heden gewoon simpelweg niet zo fijn. Maar wegvluchten in dagdromen maakt het er toch niet beter op. Waarom niet? Er zijn verschillende redenen voor, maar de belangrijkste reden voor mij is wel dat je met dagdromen je aandacht en daarmee je energie buiten jezelf legt. Je gaat met je aandacht naar het verleden of de naar toekomst en dan schuift je energie met je aandacht mee. Je creëert hiermee in feite een kleine disbalans. Voor even is dat niet zo erg, maar als je het vaker doet, dan is je balans echt niet meer zoals je hem zou willen. Je wil dat de basis van jouw energie, van jouw zijn, echt in jou ligt. Dan heb je lekker veel energie. Dan krijg je ook meer plezier in de dingen die je doet. Door ze met volle aandacht te doen. Dan gaat de tijd lekker snel, heb je aan het einde van de dag je takenlijstje af en kun je ontspannen de avond in.

Maar hoe doe je dat dan? In het heden zijn en hiervan genieten? Er is een simpele tip die ik je kan geven. Zo eenvoudig dat je bijna niet kan geloven dat het werkt, maar dat doet het! Oké, hier komt mijn tip:

Doe maar 1 ding tegelijk

Als je iets doet, doe dan ook alleen maar dat, met je volle aandacht. Niet anders. Alleen dat. Het heeft veel voordelen. Wat je doet doe je beter, sneller en meer ontspannen. Je hebt meer rust en voelt minder chaotisch. Want je doet nu 1 ding. En als je daarmee klaar bent, doe je het volgende. Dus als je deze blog aan het lezen bent, lees met volle aandacht. Wees je bewust van alles wat er bij je binnenkomt aan nieuwe informatie. En als je staat te wachten op de bus, wacht dan rustig, ontspan en wees je bewust van je omgeving. Kijk eens rond of je iets interessasnts ziet. Als je aan het koken bent, ook dan, geniet dan het creëren van iets moois en de lekker geuren. Niet tussendoor je mail checken, dat doe je na het eten maar weer. Eén ding tegelijk doen is simpel maar zeer effectief. Het verhoogt, bijna ongemerkt, de kwaliteit en het plezier in datgene wat je doet. Probeer het maar eens. Ik hou ervan!


AGENDA

Geen evenementen gevonden!