Jouw energie in balans

These are crazy times. Ik ontmoet veel mensen die last hebben van wat er allemaal om hun heen gebeurt. Dat kunnen zaken zijn als corona, oorlog en andere crises. Maar het kan ook zijn dat ze leeglopen op drukte die wordt veroorzaakt door werk, gezin, sociale afspraken en lange to-do-lijstjes. Tijd voor meer aandacht voor energie-management. En dan bedoel ik niet de energie-crisis waar we nu ook weer inzitten, maar het regelen van jouw eigen levensenergie. Hoe doe je dat? En, wat levert het je op?

Jouw energie

Je energie managen begint bij voelen hoeveel energie je hebt. Het kan zijn dat jij iemand bent die veel energie heeft en ook regelmatig het gevoel heeft dat je hoofd vol met energie zit. Dan hou je waarschijnlijk energie vast of neem het over van anderen. Je voelt je dan snel overprikkeld bent, je kan je moeilijk ontspannen, ademt vaak wat oppervlakkig en hebt snel hoofdpijn.
Maar het kan ook zo zijn dat je het gevoel hebt dat jouw energie systeem zo lek is als een mandje en dat je daardoor leegloopt gedurende de dag. Anderen kunnen dan vaak ook jouw energie tanken, waardoor zij meer energie krijgen en jij minder. Je zult dan sneller moe zijn en weinig puf of zin hebben in iets actiefs. Ga voor jezelf eens na of je je herkent in een van beide vormen.

In balans

In beide gevallen is de energie balans in jou niet optimaal. Je houdt teveel energie vast of laat teveel energie gaan. Tijd om eens stil te staan bij hoe jij met jouw energie omgaat. Is er tussen de dingen die je doet op een dag ook een moment om eens in te voelen bij jezelf hoe het staat met jouw energie level? Kun je jezelf af en toe eens opladen of een teveel aan energie afvoeren? Weet je eigenlijk wel hoe je dat kan doen? Is dit lastig voor je, kom dan vooral naar de workshop Energie in balans op vrijdag 4 november.

Een tip wil ik je nu al geven: je kunt je energie het snelste opladen door je even terug te trekken en iets te doen waar jij blij van wordt. Ga bijvoorbeeld eens in je favoriete stoel zitten met een kop thee. Wandel op je gemak naar het park bij je in de buurt of luister naar fijne muziek.


AGENDA

Geen evenementen gevonden!