Energiebalans opschonen

Als je kleren vies zijn stop je ze in de wasmachine. Als jij je niet meer fris voelt, dan stap je onder de douche. Maar wat nu als jouw energiesysteem vuil is geworden? Als je door de dag heen allemaal prikkels, energie en emoties van anderen hebt opgepikt? Maak je dan ook je energiesysteem schoon? En hoe dan? Wat zou dat doen met jouw energiebalans?


Jouw energieveld…

Je energiesysteem is in feite alle energie die jij bij je draagt. Dit is zowel de energie die in je lichaam zit, zoals je levensenergie, als de energie die je uitstraalt. Deze vorm van energie reikt verder dan de energie die je als warmte van je lichaam uitstraalt. Het energieveld dat om jou heen zit, varieert een beetje tussen ongeveer een meter tot anderhalve meter. De grootte van dit veld hangt van een paar zaken af. Bijvoorbeeld hoe energiek jij je voelt, of je lekker in je vel zit, of je alleen bent of met anderen, etc. De grootte wordt verder voor een groot deel bepaald door hoe goed jij bent in jouw eigen grenzen bewaken. Ben jij iemand die ‘open staat’ voor alles en iedereen dan is je energieveld wat groter en diffuser. Ben je je ervan bewust dat je geen energie wil lekken naar anderen, of hun energie wil oppikken? Dan is je energieveld wat compacter en meer geconcentreerd. In dit laatste geval, zul je ook minder vaak ‘leeglopen’ op de energie van je omgeving. Ben jij vrij open, dan zal jouw energieveld regelmatig de energie van anderen opnemen en dit zorgt ervoor dat jouw eigen energie juist afneemt.


… weer in balans

Bewustwording van dit soort zaken is een eerste stap in het veranderen. Sta er dus eens bij stil hoe het voor jou is, hoe jouw energiesysteem werkt. Want je kunt dit veranderen. Je kunt ervoor zorgen dat jouw energieveld schoner wordt en dat je minder snel energie van anderen oppikt. Dat is een stuk minder moeilijk dan je zou denken, daar zijn technieken voor die ik je zo kan leren (kijk maar eens bij Jouw energie in balans). Een eerste tip wil ik je nu al geven, want eigenlijk heb ik dat al gedaan: douchen. Douchen is een prachtige manier om niet alleen je lijf, maar ook je energieveld te zuiveren. Zeker als je ook nog je haar wast. Overigens werkt het ook best als je dit niet onder een echte douche doet, maar je voorstelt dat je onder een heerlijke, verfrissende douche staat. Door een dergelijke oefening bewust te doen na een lange, drukke dag, zal je energiebalans zich sneller herstellen.

AGENDA

Geen evenementen gevonden!