Ouder en wijzer?

Over enkele dagen wordt ik 50 jaar. Dat is toch een leeftijd die je aan het denken zet. Aan de ene kant is het natuurlijk gewoon een jaartje ouder. Aan de andere kant is er die link met Sarah, zij die staat voor ouderdom en wijsheid. En dan ga je aan het mijmeren. Wordt ik ouder en wijzer? En wat brengt me dat dan?

Ouder en wijzer

Op dit moment voel ik prima bij het idee dat ik bijna 50 ben. Het maakt me niet zwaarmoedig. Het brengt me eerder een gevoel van dankbaarheid. Het laat me realiseren hoeveel mooie mensen er in mijn leven zijn en wat voor een tof werk ik doe. Er is veel overvloed in mijn leven, veel om dankbaar voor te zijn. Zelfs de corona crisis heeft me niet kunnen veranderen, niet kunnen afremmen. Het heeft me eerder sterker gemaakt en me laten inzien hoe fijn en belangrijk ik mijn werk vind. Dat ik het echt zie als iets waarmee ik anderen kan inspireren. Ik gebruik de term lichtwerker normaal gesproken niet graag voor mezelf, maar eigenlijk is het wel zo: Ik breng licht in de wereld, op mijn eigen manier. En dat hoort dan voor mij wel een beetje bij ouder en wijzer worden. Dat je gaat inzien dat echte, langdurige voldoening ontstaat als je dingen doet waar je zelf blij van wordt en waarmee je tegelijkertijd anderen ook blij kan maken. Klassiek gevalletje van win-win, als je het mij vraagt.

of toch nog niet helemaal…  ;o)

Op dat moment ontstond er een glimlach op mijn gezicht en realiseerde ik me dat een groot deel van mij zich helemaal niet oud en wijs voelt. Dat ik in mijn hart nog steeds dat blije kind ben dat graag grapjes maakt en gek doet. Dat dat nu juist mijn eigen-wijze manier is om met de problematiek om te gaan waar je als Transformatie coach en trainer ook mee te maken krijgt. Waardoor ik bij mezelf kan blijven en mijn eigen pad kan lopen. Ach ja, jong of oud, zolang ik nog steeds gewoon om mezelf lachen, maakt me dat ook eigenlijk niet echt uit. Proost Sarah!