Heb jij een innerlijke bron?

Oei, dit is een lastige vraag he? Veel mensen kunnen hier geen antwoord op geven. Toch is het wel een belangrijke levensvraag. Een innerlijke bron hebben betekent dat jij jezelf af en toe kan opladen, door je te verbinden met deze bron. Zie het maar als de oplader van jouw batterijtje. Als jij een mobieltje veel gebruikt, dan loopt de batterij leeg. Geen probleem, stop de stekker in het stopcontact en hij laadt weer op. Heb jij zelf ook zo’n stopcontact?

Zoals ik al zei, is deze vraag moeilijk te beantwoorden. Een externe inspiratiebron, dat weet je misschien nog wel. Laten we daar dus eens mee beginnen. Wat doe jij als je jezelf wil opladen? Of kun je een inspiratiebron voor jezelf benoemen? Dit kan persoon zijn die jou inspireert, maar bijvoorbeeld ook een prachtig lied. Voor mij persoonlijk is Moeder Aarde echt een krachtbron. Ik wandel graag in de natuur en voel me daarna altijd weer heerlijk in balans en opgeladen.
Maar Moeder Aarde is en blijft wel een inspiratiebron die buiten mezelf ligt. Hoe fijn ik het ook vind om de natuur in te gaan, dit kun je niet de hele tijd doen. En wat doe je, als je voelt dat je batterijtje bijna leeg is en je even niet kan gaan wandelen? Dan is er altijd nog je innerlijke bron. Die is altijd beschikbaar.

Om mijn innerlijke bron te vinden heb ik gekeken welk deel van mij het meest resoneert met mijn externe bron: Moeder Aarde. Waar voel ik haar energie het beste? En dan kom ik uit bij mijn baarmoeder. Zoals zovelen heb ik eerst de reis gemaakt van mijn hoofd naar mijn hart. Maar die reis heeft zich intussen verder verdiept naar het energiecentrum in mijn baarmoeder. Daar ligt voor mij een nog grotere kracht verborgen. En die kracht, dat is mijn innerlijke bron. Die geeft mij energie en inspiratie. Daar ligt voor mij een basis in mezelf en een gevoel van thuiskomen.

Hoe is dat voor jou? Kun je vanuit jouw (externe) inspiratiebron een verbinding maken met jezelf, met een beeld of een gevoel van jou? Misschien kom je dan wel uit bij jouw hart, of een mooi beeld van jouw innerlijk kind. Of misschien zie je juist wel een beeld van de oudere jij, die als een mentor voor je kan worden.

Ik ben benieuwd, wat jouw innerlijke bron is. Laat het me gerust weten!


AGENDA

Geen evenementen gevonden!