Energie voelen, hoe dan?

Veel mensen reageren wat verbaasd als ze voor de eerste keer horen dat ik mensen leer hoe ze met energie kunnen werken. Want hoe kun je energie dan voelen en sturen? En dit ook nog duidelijk uitleggen, dat is toch niet te doen? Ach nou, het valt wel mee, als je het niet te ingewikkeld maakt. Wil je weten hoe dan? Lees dan nog even verder, dan krijg je ook nog een toffe oefening.


Eerst even een stukje uitleg…

Ik zal een voorbeeld geven. Het begint er mee dat je begrijpt dat alles energie is. Alles? Ja echt alles. Dit is een beetje ingewikkeld, want als ik mijn teen stoot aan de tafelpoot, voelt dit toch echt wel vast en stevig. Toch is het energie, maar met zo’n lage trilling dat dit wel ‘gestolde energie’ wordt genoemd. Duidelijk?
Nog één stukje uitleg voor nu. Energie is niet saai, duf of doods. Energie is bewegelijk en kan dus van plek veranderen. Je kunt je dit een beetje voorstellen als een soort van wolk van energie, waarin op een bepaalde plek veel en op een andere plek minder energie zit. Dit is vaak logisch te verklaren. Heb je hard gewerkt en veel moeten nadenken? Dan zit er waarschijnlijk veel energie in je hoofd en minder in je lichaam.


… dan een leuke oefening

Oké, genoeg theorie. Het is namelijk veel interessanter om dit ook zelf te voelen. Nou dat kan! Ga daarvoor eens op een rustige plek zitten en neem een minuut of 5-10 de tijd. Doe je ogen dicht en voel eerst even de buitenkant van je lichaam: Hoe zit je op je stoel? Voel je de grond onder je voeten? De kleren die je aan hebt?
Daarna ga je de binnenkant van je lichaam voelen. Verplaats je aandacht eens rustig van de buitenkant van je lichaam naar binnen en kijk of voel eens hoe het daar is? Kun je het leven in je lichaam voelen? Kun je energie voelen? Misschien is het een lichte tinteling, een warm gevoel, het is voor iedereen anders. Is je hele lichaam voelen nog wat lastig voor je, begin dan eens met je handen. Deze zijn heel gevoelig en voor veel mensen is het relatief makkelijk om daar de energie te voelen. Lukt het goed, voel dan de energie in je hele lichaam. Alleen al door deze oefening te doen zul je vaak meer levensenergie voelen en dat is een heel prettig gevoel.

Vind je dit soort praktische uitleg en oefeningen leuk, laat het me weten, dan doe ik het vaker!

AGENDA

Geen evenementen gevonden!