Licht op Depressie

Ik ben een samenwerking aangegaan met Licht op Depressie. Dit is een niet-commerciële organisatie met een mooie en zeer uitgebreide website. Hierop staat duidelijke informatie over depressie, stress en burn-out en hoe je hier mee kan leren omgaan. Zo staan er oa. informatie over verloop, symptomen, behandelmethoden en therapeuten op de site (zoals ik dus nu 😊). Ook kan je zelf een test doen.

Ik zit intussen alweer bijna 10 jaar in het vak (begin 2021, dan ga ik een klein feestje bouwen). In die tijd heb ik verschillende opleidingen gedaan en honderden mensen begeleid. Ik zie mezelf vaak als een reisleider die een tijdje meeloopt in het leven van de mensen die ik ontvang bij het Huis van Transformatie. Ik vind dat een mooi beeld omdat het iets vertel over hoe ik mensen wat opties en richting kan aanbieden, maar dat ze zelf natuurlijk kiezen welk pad ze gaan lopen.

Natuurlijk komen er ook veel mensen in coaching bij mij waarbij ik wat intensiever met ze werk aan het lopen van hun levenspad. Het is heel fijn als er af en toe iemand met je mee kijkt en kan aangeven waarom je vastzit in bepaalde patronen en waarom het je nog niet lukt om je droomleven te leiden. Soms is er dan sprake van serieuze klachten, zoals trauma, burn-out en depressie. Hoe kan je dan als coach (en in mijn geval als ‘reisleider’) van betekenis zijn voor mensen?

Een van de mooie uitgangspunten van Licht op depressie is dat ze spreken over: Omgaan met depressie. Dat sluit goed aan bij hoe ik naar dit soort problematiek kijk. Soms heb je te maken met klachten die niet zomaar overgaan, die misschien zelfs wel nooit helemaal verdwijnen. Ai, dat is verdrietig en pijnlijk. Dat is niet makkelijk te accepteren. En daar komt mijn rol als coach in beeld. Want ik kan je methoden aanreiken om dit proces aan te kijken en zo te leren hoe jij kan omgaan met deze problemen. Dan zie je in dat je de afgelopen tijd aan het vechten was tegen je klachten, of dat je ze wanhopig probeerde weg te duwen. En dat kost je heel veel energie. En door samen met mij toch je klachten aan te kijken en te gaan accepteren, ontdek je vaak tot je grote verbazing dat je een nieuwe veerkracht krijgt. Dat je innerlijk licht, dat eerder wel een waakvlammetje leek, ineens weer harder gaat schijnen.

Klik op link in de namen in deze tekst als je meer wil lezen over Licht op depressie of wat ik je als Transformatie coach voor je kan betekenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *