Heel je lichaam – workshop

We lijken tegenwoordig te leven in een maakbare samenleving. Een paar klikken en alles wat je wenst ligt een dag later op je deurmat. Maar de werkelijkheid is anders. Het kan je zomaar gebeuren dat je een ziekte of klachten krijgt die niet meer verdwijnen. De artsen kunnen niets of (te) weinig voor je doen. Hoe ga je daarmee om? Kun je accepteren dat dit gevolgen heeft voor de kwaliteit van je leven?

In mijn visie heb je bij ziekte en klachten te maken met een splitsing tussen jouw fysieke bewustzijn (je lichaam) en je mentale en emotionele bewustzijn. Deze is vaak al lang geleden ontstaan door een gevoel van onveiligheid als gevolg van heftige en pijnlijke ervaringen. Daardoor trekken we ons terug uit een of meer bewustzijnslagen. Dan maken we bijvoorbeeld geen gebruik meer van ons gevoel of hebben we geen goede verbinding meer met ons hart of lichaam. Ter compensatie maken we extra gebruik van een of meer andere lagen. Is voelen te spannend geworden, dan trekken we ons misschien terug in ons hoofd en rationaliseren alles. Durven we niet meer te vertrouwen op onze gedachten, dan verschuift de focus naar ons gevoel. Alle variaties zijn mogelijk. Jouw totale bewustzijn, waar je lichaam een deel van is, is niet meer heel; het is deels opgesplitst. Dit alles speelt in mijn ogen een grote rol bij (langdurige) ziekte en klachten.

Opstellen van ziekte en klachten

In deze kennismakingsworkshop laat ik je zien hoe ik daarmee omga als transformatie- en traumatherapeut. Hoe kun je weer contact maken met je hele bewustzijn, dus ook met dat je van lichaam en haar ziekte en/of klachten? Ik werk voornamelijk met een prachtige methode genaamd het Opstellen van ziekte en klachten. Deze methode is gebaseerd op het Opstellen van het verlangen van Frans Ruppert waar ik ook veel mee werk. Met deze vorm van opstellen wordt de relatie tussen jouw klachten en jouw innerlijke gemoed haarfijn duidelijk gemaakt. Alhoewel dit een zacht helend effect kan hebben is deze workshop geen therapie en ik kan je ook geen verbetering van je klachten of pijn beloven. Het doel van de workshop is inzichten verkrijgen en een eerste stap zetten naar een verbeterde relatie tussen jouw en je hele lichaam.

Bij voldoende interesse kan ik deze methode ook als een cursus aanbieden (voorjaar 2024). Laat me dus gerust weten als jij daar interesse in hebt.

Dit is wat Hellen uit Tilburg me liet weten, ongeveer twee weken na haar opstelling:
Wil even wat met je delen. Na de workshop sta ik ’s morgens weer ‘normaal’ op; daarvoor kostte mij dat een half tot een heel uur om mijn bed uit te komen. Ook ervaar ik minder spanning in mijn lichaam dan daarvoor.

Over mij

Mijn naam is Saskia Basten en ik ben de creator en coördinator van het Huis van Transformatie. Daarnaast werk ik als trainer en transformatie- en traumatherapeut. Klik hier voor meer informatie over mij.

Inschrijven

Klik daarvoor op de onderstaande knopLet op: de inschrijving is pas definitief, nadat u de betaling heeft afgerond. Lukt dit niet, neem dan even contact op via het contactformulier

P.S. Kun je de deelname aan deze workshop niet veroorloven, maar zou je toch graag deelnemen, neem dan even contact op. Samen vinden we daar wel een oplossing voor!

Datum

feb 02 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:30

Kosten

€ 33.00

Locatie

Huis van Transformatie
Moergestel
Categorie

Trainer

Saskia Basten
Saskia Basten