Transformatie- en traumatherapie

Een aantal jaren geleden ben in aanraking ben gekomen met systemisch werken, ook bekend als opstellingen. Deze prachtige, energetische en helende methodiek heeft mijn hart gestolen en biedt ik nu aan als basis van mijn transformatie- en traumatherapie.

Systemisch werken kenmerkt zich doordat er niet alleen naar jouw vraag of probleem wordt gekeken, maar dat je hele systeem erbij wordt betrokken. Dit systeem kan bijvoorbeeld je familie systeem, jouw hele lichaam/gezondheid of je eigen zaak zijn. Als een systeem ‘gezond’ is heeft alles en iedereen een eigen plek daarin en stroomt de energie. Zijn er problemen, geheimen of ziektes, dan is het systeem verstoord en stroomt de energie niet meer. Dat veroorzaakt problemen.

Door over het probleem een opstelling te doen krijg je inzicht over de oorzaak van de problemen. Is er sprake van een onderstroom die de boel verstoord? Speelt er een trauma mee, waar je nog mee worstelt? Naast het geven van inzicht en antwoorden heeft, werken opstellingen ook helend: belemmeringen worden op een zachte manier opgelost, waardoor er ruimte ontstaat voor een zelfherstellend proces.

Systemisch werk is zeer succesvol in de volgende situaties:

  • Opstellen van verlangen: Heb jij een groot verlangen dat je steeds maar niet kan realiseren? Bijvoorbeeld: ik wil mezelf zijn, of: ik wil meer rust in mijn leven. Met deze methode ontdek je waarom niet. Dan kan zachte heling plaatsvinden.
  • Familieopstellingen: Is de relatie met een deel van je familie verstoord en heb je hier veel last van? Dan kun je een familie opstelling doen om op energetisch niveau nieuwe oplossingsrichtingen voor jezelf zichtbaar te maken.
  • Opstellingen bij ziekten en klachten: Deze opstellingen zijn heel nuttig als herstel van een ziekte uitblijft of heel langzaam gaat. Hoe ga je met die ziekte om? Wat kan deze je leren?
  • Organisatie opstellingen: Lukt het je niet om een succesvolle zaak of praktijk te manifesteren en begrijp je niet waarom? Dit kan een organisatie opstelling je laten zien.

Je kunt voor systemisch werk bij mij terecht voor individuele begeleiding en ook in groepsverband. Voor dat laatste kun je kijken in de agenda voor data.

Praktische informatie individuele begeleiding

We beginnen altijd met een intake/kennismaking, waarin jij kan uitleggen waar je tegenaan loopt en we samen kijken wat ik voor je kan betekenen hierin. Zien we een traject samen zitten, dan maken we afspraken voor het vervolg. Een gesprek duurt normaliter ongeveer een uur, kan online of bij mij in Moergestel en kost €88,- per sessie. Vaak doen we een opstelling; dit wordt aangevuld met energetische en creatieve oefeningen. Dit alles in overleg.

Ik ben niet alleen zelf een ervaren therapeut en trainer, ik heb ook honderden andere coaches en therapeuten begeleid. Ook werk ik als coördinator en docent op de NEM Academy; een beroepsopleiding tot Transformatie coach en therapeut. Ik geef hier les in diverse modules (zoals Systeemdenken, Energetica en Transformatie begeleiding). Klik hier voor meer informatie over mij.

Agenda

Geen evenementen gevonden!