Transformatie coaching

Het gedichtje dat hiernaast staat geeft helder weer hoe ik naar coaching kijk. In mijn visie ben je als mens niet machteloos of gebroken en er is ook niks ‘mis’ met jou. Jouw kern is je ziel en deze is heel en ongeschonden. Je ziel kun je zien als een innerlijk licht. Dit licht kan worden gedimd door alles wat er met je is gebeurd in je leven, zoals pijn, verdriet, teleurstellingen en zelfs trauma. Deze ervaringen leggen als het ware sluiers over je innerlijk licht, waardoor je deze zelf minder goed voelt of ziet. Samen halen we die sluiers eraf en zul je je ziel weer gaan herkennen. Deze kan dan een innerlijk kompas voor je worden, dat je in het leven de weg wijst.


Echt veranderen valt niet mee… toch?

Het is goed om een dergelijk proces samen te doen, want alleen werken aan jezelf veranderen is erg lastig. Dat komt omdat je de wens en beslissing om te veranderen met het bewuste deel van jou neemt. Maar dit is slechts ca. 10% in van jouw hele bewustzijn. De andere 90% noemen we onbewust. Vergelijk het maar met de ijsberg op het plaatje hiernaast. Je zien alleen het topje van de ijsberg en niet dat enorme deel onder de oppervlakte. Dat laatste deel is ligt in de schaduw; het is je blinde vlek.

De sluiers waar ik het over had, liggen in dit deel; in de schaduw. Om ze dunner te maken heeft praten niet zoveel zin. Daarmee bereik je ze niet. Tijdens mijn opleidingen (o.a. Mystieke Kabbala en Sjamanisme) heb leren kijken naar dat deel van de ijsberg dat onder de oppervlakte ligt.  Belangrijke sleutel daarbij is je ziel. Ik stem me hier op af en ben zo een spiegel voor jou.


Zo lukt veranderen wel!

Ik geloof niet in het herbeleven van wat er in het verleden is gebeurd. In mijn ervaring kun je veel bereiken door doelbewust een aantal stappen te doorlopen, die ervoor zorgen dat je veerkracht en authenticiteit versterkt worden. Dit doen we dus niet door praten, maar door energetische, lichaamsgerichte en creatieve oefeningen. Je kunt dit alles vergelijken met het omgaan met verkoudheid of griep. Ik geef je geen ‘paracetamol’ om beter te worden. Ik geef je de ‘vitamines’ die ervoor zorgen dat je niet meer ziek wordt.

Hierdoor worden die sluiers over je ziel vanzelf dunner. Het resultaat: een sterk innerlijk licht dat veerkracht en authenticiteit brengt.


Praktische informatie

Een coachingstraject bij mij is praktisch en effectief. We beginnen altijd met een intake/kennismaking, waarin jij kan uitleggen waar je tegenaan loopt en we samen kijken wat ik voor je kan betekenen hierin. Zien we een traject samen zitten, dan maken we afspraken voor het vervolg. Meestal is dat een aantal sessies rondom een centraal thema, passend bij jouw vraag. Thema’s waar ik veel mee werk zijn:

  • In verbinding met je ziel: hier leer je je verbinden met je ziel zodat deze een prachtig, zuiver innerlijk kompas voor je wordt. Hierdoor wordt je leven makkelijker en meer zinvol.
  • Licht op je levensmissie: hierin ontdek je je spirituele ik en je talenten. Deze helpen je bij het vinden van je levensmissie en deze vervolgens toepassen in je leven.
  • Heel de vrouw in jou: hierin ga je leren voelen hoe het is om echt vrouw te zijn, om in jezelf typisch vrouwelijke kwaliteiten als compassie, intuïtie en verbinding te ervaren. 
  • Energie in balans: hier leer je je eigen energie zeer goed kennen. Hoe breng ik deze in balans? Hoe kan ik mezelf energetisch beschermen en healen?
  • Vrienden worden met je schaduw: dit traject is bedoeld voor mensen die vrij veel last hebben van hun trauma’s. We werken hier vanuit de gedachte die je misschien uit het engels kent: What doesn’t kill you makes you stronger. We richten ons op de kracht in jou die je heeft geholpen te overleven.

Een gesprek duurt normaliter ongeveer een uur, kan online of bij mij in Moergestel en kost €95 per sessie. 

Ik ben niet alleen zelf een ervaren coach en trainer, ik heb ook honderden andere coaches en therapeuten begeleid. Ook werk ik als coördinator en docent op de NEM Academy; een beroepsopleiding tot Transformatie coach en therapeut. Ik geef hier les in de opleiding die ik zelf heb ontwikkeld (Intuïtief persoonlijk leiderschap) en enkele modules (zoals Transformatiebegeleiding, Opstellingen en spirituele psychologie). Klik hier voor meer informatie over mij.

A medicine woman’s prayer

I will not rescue you.
For you are not powerless.
I will not fix you.
For you are not broken.
I will not heal you.
For I see you, in your wholeness.
I will walk with you through your darkness.
As you remember your light.

AGENDA

Geen evenementen gevonden!