De Tevreden Mens – Wim van Alphen

Ontwikkel tevredenheid…  en ervaar innerlijke rust!

Stel jij jezelf wel eens de vraag: ‘Wat heb ik nodig om me tevreden te voelen?’
Een boeiende vraag die ook ik mijzelf stelde toen ik een aantal jaren geleden herstelde na een burn-out. Tot het moment dat ik “omviel”, zocht ik mijn geluk buiten mijzelf. Ik was tevreden als het goed ging op mijn werk, mijn relatie, gezondheid en ook financieel. Als ik dit of dat maar had bereikt was ik, weliswaar tijdelijk, tevreden. Als dingen ons in het leven tegenzitten heeft dat direct invloed op onze stemming. Zo ontdekte ik zelf en later bij mensen die ik opleidde en trainde, verschillen in hun vermogen om te kunnen gaan met tegenslagen. Veel mensen, misschien ook jij, verzetten zich als er dingen tegenzitten.  Meestal denken mensen dan veel na over de situatie, twijfelen over zichzelf en het maakt hen somber.

Ik ontmoette ook mensen die innerlijke vrede ervaarden. Ik ging in gesprek met hen en verdiepte mij in mentale gezondheid en welbevinden. Door zelf dagelijks te oefenen in stilte en ontspannen en mijzelf te inspireren met korte teksten die ik schreef over de 10 waarden van tevredenheid, ervaarde ook ik vaker innerlijke rust. Zo ontstond de overtuiging dat ieder mens tevredenheid kan ontwikkelen.

De workshop

Nu 5 jaar geleden, ontwikkelde ik op basis van mijn ervaringen twee programma’s: de cursus ‘Ontwikkel je tevredenheid’ en de training ‘Mood & Nature’. Centraal in deze programma’s zijn 10 waarden die mijn kijk op het leven typeren, zoals:

De Tevreden Mens ervaart innerlijke rust. Zij/hij richt zich op de ander, is dankbaar voor wat zij/hij wel heeft en ziet tegenslag als uitdaging om te leren accepteren.

De workshop op 16 december is een kennismaking met deze manier van leven. Zo kun je jezelf met 6 relax4life stappen naar innerlijke rust brengen. Ik informeer je over de tevredenheidsthema’s en we kijken samen in welk(e) thema (’s) jij je het meest herkent. Momenten van stilte worden afgewisseld met mooie muziek en je hoort van mij enkele inspiratieteksten over aspecten van innerlijke rust en tevredenheid.

Over Wim van Alphen

Mijn naam is Wim van Alphen, trainer, docent en inspirator op het gebied van tevredenheid en mentale gezondheid en kracht. Ik ben met Annemie en heb twee kinderen, Aniek en Ineke. En ook opa van twee kleinkinderen, Joris en Lieke. 
Ik ben eigenaar van relax4life. In mijn vrije tijd zing ik in een koor, mediteer, wandel en kook graag. Als vrijwilliger geef ik wekelijks ontspanningslessen aan groepen kwetsbare mensen.

inschrijven

Klik daarvoor op de onderstaande knop

Let op: de inschrijving is pas definitief, nadat u de betaling heeft afgerond.
Lukt dit niet, neem dan even contact op via het contactformulier

P.S. Kun je de deelname aan deze workshop niet veroorloven, maar zou je toch graag deelnemen, neem dan even contact op. Samen vinden we daar wel een oplossing voor!

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

dec 16 2022

Tijd

14:00 - 16:30

Kosten

€ 30.00

Locatie

Huis van Transformatie
Moergestel
Wim van Alphen

Trainer

Wim van Alphen
Website
https://www.relax4life.nl