Rode Tent – Mieke & Saskia

Het Huis van Transformatie is normaal gesproken een plek waar iedereen welkom is. Toch richten we nu een kamer speciaal in voor vrouwen: Een Rode Tent. 

De essentie van de Rode Tent bijeenkomsten is het vieren, bekrachtigen en ervaren van het Vrouw – Zijn. De Rode tent is een warme, liefdevolle en veilige plek om te delen, kwetsbaar te zijn en je te verbinden met je sisters. De opzet van een Rode Tent is redelijk vrij, er zijn weinig vaste onderdelen. Er is dus veel mogelijk, zoals meditatie, yoga (nidra), rituelen en ceremonies, het delen van verhalen, ervaringen, gedichten en dergelijke. Wij kiezen bewust niet voor een vast format, maar voor lekker veel variatie.

Het idee van een rode tent is gebaseerd op het boek De Rode Tent van Anita Diamant. Dit boek vertelt over Dina die wordt opgevoed door haar vier moeders. De vrouwen van de stam komen iedere maand bij nieuwe maan samen in de Rode tent waar ze gevrijwaard zijn van hun dagelijkse verplichtingen, kunnen uitrusten, menstrueren, elkaar verhalen vertellen, huilen, lachen en slapen. De setting van een Rode Tent is sfeervol en intiem, zodat we met elkaar in vertrouwen kunnen zijn, samen kunnen vieren en delen. De Rode Tent is een Sacred Space, dat betekent dat er een vredige, veilige en heilige sfeer hangt. Alles wat gedeeld wordt is hier veilig en blijft binnen deze muren. We luisteren naar elkaar en oordelen niet. Als jij spreekt, spreek je vanuit je hart. Als je stil bent, is dat ook oké. Voel wat jij nodig hebt en wees bovenal gewoon jezelf!

Aandacht naar binnen.

De Rode Tent gaat over Vrouw Zijn. Hiermee bedoelen we niet dat je perse ‘vrouwelijk gekleed moet zijn’ en we gaan ook niet elkaars nagels lakken of zoiets. Bij ons gaat het juist om je innerlijk. Wie ben jij als vrouw? Als je even, voor een paar uurtjes, je andere rollen neerlegt. Dus even geen moeder, dochter, partner, carrièretijger of huisvrouw. Onze aandacht gaat graag naar binnen. Wij houden beiden ook erg van de natuur. Daarom zullen de Rode Tenten buiten in de natuur worden georganiseerd als dat kan of binnen als dat moet (bij regen of slecht weer). Beide plekken zijn sfeervol en fijn.

Elke Rode Tent heeft een eigen thema. Het thema voor deze Rode Tent is: het krachtdier in jou. Een krachtdier is een oeroude kracht in jou, die je als krachtmedicijn kan gebruiken voor heling. Welk deel van jouw Vrouw-Zijn heeft heling nodig? Samen ontdekken we welk krachtdier hierbij hoort.

Voel je welkom om naar de Rode Tent te komen en jezelf te mogen zijn. Zoals eerder aangegeven is de Rode Tent alleen toegankelijk voor vrouwen. Mocht iemand uit de lhbtiq+ gemeenschap interesse hebben, neem dan even contact op, dan kijken we wat er eventueel mogelijk is. 

Over Mieke

Mieke Hollander is docent NT2 met een enorme drive tot eerlijkheid en rechtvaardigheid en bieden van kansen aan iedereen voor optimale ontplooiing. Daarnaast is ze ook zeer gevoelig, sterk verbonden met dieren en de natuur en heeft ze zich de laatste jaren onder begeleiding van Saskia spiritueel verder ontwikkeld. Ze ziet de Rode Tent als een kans om deze kwaliteiten en ervaringen te delen en verder te ontwikkelen.

Over Saskia

Saskia Basten is de creator en coördinator van het Huis van Transformatie.
Daarnaast werkt ze als Transformatie coach en trainer. 

Klik hier voor meer informatie over Saskia.

 

inschrijven

Klik daarvoor op de onderstaande knopclass=”spacer_” />
Let op: de inschrijving is pas definitief, nadat u de betaling heeft afgerond.
Lukt dit niet, neem dan even
contact op via het contactformulier

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

nov 12 2021

Tijd

13:30 - 16:00

Kosten

€ 25.00

Locatie

Huis van Transformatie
Moergestel
Mieke Hollander

Trainer

Mieke Hollander

Trainer

Saskia Basten
Saskia Basten