Zomerzonreis voor de Ziel- Metgezel in Zingeving

Wanneer:
juli 6, 2020 @ 10:00 AM
2020-07-06T10:00:00+02:00
2020-07-06T10:15:00+02:00


In Rustpunt in het hartje van Gent gaan we met
een reis maken naar de binnenkant van ons ware
Zijn. Zoals een gewone vakantiereis vraagt ook
deze reis een goede voorbereiding. De langste
reis is immers de reis naar binnen (Dag
Hammarskjöld). Allereerst zullen we dus
gezamenlijk gaan kijken wat we nodig hebben
op deze reis.

Om geen overtollige bagage mee te nemen, is
het zeker zo belangrijk om te bepalen wat we
beter achter ons kunnen laten.


We ledigen onze rugzak van dat wat overbodig is om opnieuw vreugde te kunnen beleven. Zo komt er ruimte voor nieuw voedsel.
Als we reisvaardig zijn gaan we als ontdekkingsreiziger op pad naar onze innerlijke wereld. Via allerlei paden en wegen zullen we nieuwe avonturen beleven. We zullen mooie wouden verkennen, bergtoppen beklimmen, maar ook gaan langs steile afgronden en misschien door diepe dalen. We zullen draken tegenkomen om te trotseren en het verweesde kind in ons dat om aandacht en liefde vraagt. We mogen hierbij vertrouwen op ons innerlijk kompas en de hand van de Onzichtbare die ons begeleidt op onze wegen.

In deze vijfdaagse gaan we via interactieve dialoog en diverse werkvormen in de ochtenden met elkaar in gesprek om elkaar te versterken en om als metgezellen op reis te gaan. De reis verloopt voor iedereen anders, de een loopt lichtvoetig, de ander stapt moeizaam. Als groep dragen we elkaar en delen we ook met elkaar in de vreugde als we ons laven bij het zuivere water van de levende Bron.
De middagen zijn de ‘rustpunten’ in de geestelijke trektocht en is er gelegenheid om vakantie te houden bij enkele begeleide uitstappen in het mooie Gent waarbij deelname vrij is. De mogelijkheid bestaat ook om naar keuze op eigen gelegenheid Gent te verkennen of in de stilte van de tuin en/of je persoonlijke kamer te verblijven.
In de avond sluiten we aan bij de dagsluiting van de paters en overlopen we op een ontspannen manier onze innerlijke reisdag.

Over Jan Daem
Jan Daem (geboren en getogen Gentenaar/1951) was meer dan 30 jaar werkzaam als leraar in het technisch secundair onderwijs in Wetteren, waarvan de laatste 10 jaar als vertrouwensleerkracht met adolescenten.
Studeerde af in gezinsbegeleiding en gezinsvervanging aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel samen met bijscholing Psychosociale Gerontologie.
Daarnaast afgestudeerd als pastorale werker aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent. Hij volgde en begeleidde meerdere spirituele abdij- en bezinningsdagen in Vlaanderen en Nederland en hij heeft een bijzondere interesse voor filosofie en de contextuele therapie van Boszormenyi Nagy.

Jan is gediplomeerd rouwtherapeut en al vele jaren actief in rouwbegeleiding voor volwassenen. Bij vormingsinstelling Zorg-Saam (Antwerpen) is hij bijgeschoold in rouwtherapie voor kinderen en volgt nog steeds actuele bijscholingen.
Jan heeft grote affiniteit met de principes van de dialoog en is daarom 5 jaar lang kartrekker geweest van de ‘Week van de Dialoog’ in Oisterwijk en Moergestel.
Samen met andere organisaties in Oisterwijk ontwikkelt hij activiteiten voor ‘De Levenskunst voor wie goed oud wil worden’.

Over Karin Segers
Karin Segers ( geboren in Tilburg en deels getogen in Oisterwijk /1959) Is meer dan 30 jaar in diverse functies werkzaam als politieambtenaar bij de Nederlandse Politie.
Als Master of Arts afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen in de Wetenschappelijke Interreligieuze en Interculturele Spiritualiteitstudies.
Afgestudeerd als NAC Life-Coach (Neuro Asscociative Conditioning).
Daarnaast volgde zij diverse cursussen m.b.t. Bijbelse en psychologische thema’s. Samen met Jan verzorgt en begeleidt zij de abdij- en bezinningsdagen in Nederland en Vlaanderen in diverse abdijen.
Karin heeft verder bijzondere belangstelling voor de natuur, mystiek en de complementaire verbindende inzichten m.b.t. psychologie en spiritualiteit waarbij voortdurend actuele bijscholingen plaatsvinden.


Praktische informatie
Wanneer: Maandagvoormiddag 6 juli 2020 (onthaal vanaf 10.00 uur) tot vrijdagmiddag 10 juli 2020 (+/- 16.30 uur)
Waar: Het Rustpunt. Karmelitaans Centrum voor verstilling en verdieping Burgstraat 46 – 9000 GENT/België www.rustpunt.net
Vervoer: Eigen vervoer. Wie om praktische redenen graag de zondagavond 5 juli aankomt of pas op zaterdagochtend 11 juli terug vertrekt, kan dit gerust doen mits een kleine bijbetaling. Laat dit vooraf wel even weten.
Kosten en betaling: Het inschrijvingsgeld bedraagt 400,- euro per persoon (incl. eten, overnachtingen en laken/handdoekenpakket). De kosten voor de vrijblijvende uitstappen in de middag zijn voor eigen rekening (terras e.d.)


Meer informatie en inschrijven voor deze activiteit kan via de website van Metgezel in Zingeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *