Vanuit de wonde, samen op weg naar verwondering – Metgezel in Zingeving

Wanneer:
november 15, 2019 @ 10:00 AM
2019-11-15T10:00:00+01:00
2019-11-15T10:15:00+01:00

 

WondeVerwonderingBezinningsweekend ~ samen op weg naar verwondering

We gaan gedurende deze 3 dagen intensief met elkaar aan de slag met diverse werkvormen en interactieve dialoog-uitwisseling.

Elk mensenleven kent wonden die geheeld willen worden. Door een spirituele benadering van deze wonden kunnen zij een bron gaan vormen om opnieuw samen op weg te gaan naar verwondering. Daarbij zijn mededogen en overgave bijzondere aandachtspunten.

Naast de uitwisseling besteden we aandacht aan stilte en meditatie om te komen tot dat wat wezenlijk is, tot de kern van ons Zijn. We participeren ook gedeeltelijk aan het getijden gebed van de monniken.

In het hart van de stilte gebeuren de grote dingen en worden de geheimen van het leven fluisterend hoorbaar. Daarom gaat deze 3-daagse door in een abdij waar de stilte hoorbaar is en die bovendien gelegen is in een prachtige natuurlijke omgeving. Het geluid van de stilte leidt naar werkelijke vrede en vreugde in ons leven, een weg van innerlijke bevrijding die doorwerkt in ons dagelijks bestaan. Ga met ons mee op weg naar verwondering!

Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers.


 

JanDaemOver Jan Daem

Jan Daem (geboren en getogen Gentenaar/1951) was meer dan 30 jaar werkzaam als leraar in het technisch secundair onderwijs in Wetteren, waarvan de laatste 10 jaar als vertrouwensleerkracht met adolescenten.
Studeerde af in gezinsbegeleiding en gezinsvervanging aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel samen met bijscholing Psychosociale Gerontologie

Daarnaast afgestudeerd als pastorale werker aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent. Hij volgde en begeleidde meerdere spirituele abdij- en bezinningsdagen in Vlaanderen en Nederland en hij heeft een bijzondere interesse voor filosofie en de contextuele therapie van Boszormenyi Nagy.

 

Jan Daem gediplomeerd rouwtherapeut en al vele jaren actief in rouwbegeleiding voor volwassenen. Bij vormingsinstelling Zorg-Saam (Antwerpen) is hij bijgeschoold in rouwtherapie voor kinderen en volgt nog steeds actuele bijscholingen.

Jan heeft grote affiniteit met de principes van de dialoog en is daarom 5 jaar lang kartrekker geweest van de ‘Week van de Dialoog’ in Oisterwijk en Moergestel.
Samen met andere organisaties in Oisterwijk ontwikkelt hij activiteiten voor ‘De Levenskunst voor wie goed oud wil worden’.
Vanuit de activiteiten van de Metgezel in Zingeving is Jan lid van de VHVO.

 

 

KarinSegersOver Karin Segers

Karin Segers (geboren in Tilburg en deels getogen in Oisterwijk /1959) Is meer dan 30 jaar in diverse functies werkzaam als politieambtenaar bij de Nederlandse Politie.

Als Master of Arts afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen in de Wetenschappelijke Interreligieuze en Interculturele Spiritualiteitstudies.
Afgestudeerd als NAC Life-Coach (Neuro Asscociative Conditioning).
Daarnaast volgde zij diverse cursussen m.b.t. Bijbelse en psychologische thema’s. Samen met Jan verzorgt en begeleidt zij de abdij- en bezinningsdagen in Nederland en Vlaanderen in diverse abdijen.

Karin heeft verder bijzondere belangstelling voor de natuur, mystiek en de complementaire verbindende inzichten m.b.t. psychologie en spiritualiteit waarbij voortdurend actuele bijscholingen plaatsvinden.

 

Praktische informatie

Wat: Bezinningsweekend Vanuit de wonde, samen op weg naar verwondering – Metgezel in Zingeving
Wanneer: vrijdag 15 november 2019, 10.00 uur t/m zondag 17 november 2019, 16.30 uur
Uiterste inschrijvingsdatum: vóór maandag 28 oktober 2019.
Waar: Abdij Postel (eigen vervoer van en naar de abdij)
Inschrijvingsgeld: €180,- per persoon (incl. eten, overnachtingen en lakenpakket). Aan elke deelnemers wordt een individuele gastenkamer toegewezen.

Voor meer informatie over het weekend en de inschrijving (-svoorwaarden) zie: www.metgezelinzingeving.comDe inschrijving voor dit bijzondere Bezinningsweekend loopt via de site van Metgezel in Zingeving.
Als je op deze link klikt, kom je direct op de pagina waar je je kunt inschrijven.

Wil je terug naar de Agenda, klik dan hier.