Stress release – Sandra Jacobs

Wanneer:
maart 13, 2019 @ 7:30 PM
2019-03-13T19:30:00+01:00
2019-03-13T19:45:00+01:00


In deze workshop gaan we via specifieke oefeningen
op een natuurlijke manier spanning ontladen.

Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress
als diepe, chronische spanning. Met specifieke oefeningen
help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om
deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te
brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en
gebalanceerde staat van zijn.Wat is spanning?
Spanning (stress) wordt vaak als negatief bestempeld, terwijl spanning vaak noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan reflexen als vechten, vluchten of bevriezen. Ze vergroten onze overlevingskansen. Eenmaal in veiligheid is die overlevingsspanning niet meer nodig en kan losgelaten worden. Het lichaam keert dan weer terug in een ontspannen staat van zijn. In het dierenrijk is dat te zien bij bijvoorbeeld vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die in hun flanken trillen.

Stress
Mensen hebben ook zo’n ontladingsmechanisme, maar herkennen het niet meer als zodanig. Trillen van spieren wordt als vreemd gezien of geassocieerd met het tonen van zwakte en/of angst; trillen van angst of woede, trillende benen van schrik of trillen na zware inspanning.

In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelfs opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven. Soms kan dat tot trauma leiden.

Stress release kan je helpen bij burn-out verschijnselen, overmatige vermoeidheid, verminderen van rug-, nek- en schouderklachten, vermindering van piekeren, het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen. Naast specifieke oefeningen om spanning te releasen komen er ook enkele yin yoga oefeningen aan bod.


Over Sandra Jacbos
Sandra Jacobs is 46 jaar en woont samen met Michiel in ‘s-Hertogenbosch. Ze is benieuwd in en geïnteresseerd naar wat mensen beweegt. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest en bepaalt veelal de keuzes die ze maakt, op werkgebied en privé.

Het begon met reizen toen ze 21 was. Hoe verder en vreemder, hoe beter. Vooral de verschillende geloofsovertuigingen en daaruit voortvloeiende levenswijzen spraken Sandra aan. Na 20 jaar te hebben gereisd en een aantal jaren in Azië te hebben gewerkt, was de reislust grotendeels gestild. Er diende zich een nieuwe passie aan, die van yoga en meditatie. Het was en is ook een reis, maar dan een innerlijke reis.

Na de eerste Kundalini yogales was Sandra meteen verkocht! Vrij snel daarna, in 2012, is ze gestart met de teacher training en sindsdien heeft ze diverse opleidingen afgerond. Sandra heeft o.a. de Lu Jong- en, yin yoga opleiding afgerond, de opleiding tot shiatsu masseuse, de opleiding tot ademcoach, detoxcoach en de opleiding tot yogacoach. En ze blijft zich verder verdiepen in Kundalini yoga door de Level 2 modules te volgen. Er valt nog zoveel te leren over lichaam en geest!

Vanaf 2013 geeft ze les in Breda en sinds haar verhuizing ook in den Bosch. Naast deze lessen geeft ze ook wekelijks bedrijfsyoga.

Meer info: http://yoga-san.com/index.html


* = Indien het entree bedrag een belemmering is om deze activiteit bij te wonen, voel je dan toch welkom en neem even contact met ons op via info@huisvantransformatie.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.


Praktische informatie:
Stress release – Sandra Jacobs
Datum: 13 maart 2019
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
De zaal is om 19.15 uur open
Kosten: €25 per persoon
Locatie: Cultureel centrum Den Boogaard
St. Jansplein 5 , Moergestel


Schrijf je nu in voor deze workshop

Klik daarvoor op de onderstaande knop


Let op: de inschrijving is pas definitief, nadat u de betaling heeft afgerond.
Lukt dit niet, neem dan even
contact op via het contactformulier