Op de Rotonde van de Levenskunst – Metgezel in Zingeving

Wanneer:
april 17, 2020 @ 9:15 AM
2020-04-17T09:15:00+02:00
2020-04-17T09:30:00+02:00


Met het thema ‘Op de rotonde
van de levenskunst’ bied
Metgezel in Zingeving aspecten
aan van de levenskunst. Geluk
betekent: in harmonie met jezelf
zijn, dankbaar voor je leven zijn.
Geluk beleven heeft te maken met
een innerlijke houding en een
houding van verzoening met jezelf.


Deze houdingen kun je leren, je kunt je erin oefenen. Dat vraagt wel dat ik alle illusies opgeef die ik over mezelf heb gemaakt…. We moeten leren aanvaarden wie wij zijn en hoe het leven is. Aanvaarden van datgene wat wij op onze weg steeds opnieuw tegenkomen en dat ons zelfbeeld en ons Godsbeeld in de war brengt.

Wat gaan we doen?
Met een groep van 8 tot 12 mensen gaan we op zoek naar handvatten om gelukkig te leven zoals veel mensen verlangen. Onder begeleiding van Jan en Karin zullen basisvragen aan de orde komen als: Uit welke bron leef ik? – Hoe leef ik? – Waartoe leef ik?

Door het inbrengen van inzichten en via (inter)actieve ervaringsgerichte uitwisseling met elkaar willen we raken aan het verborgen deel en de verlangens van de mens. Verstilling en vertraging zijn hierbij belangrijke factoren om te komen tot dat wat wezenlijk is, tot de Bron van ons bestaan. Tijdens ons driedaags verblijf in de abdij zullen we ook gedeeltelijk participeren aan het getijdengebed van de paters.

Voor wie?
De bezinningsdagen zijn er voor alle volwassenen. Weet dat je echt welkom bent. Jij die gelooft of niet gelooft, jij die vragen stelt, jij alleenstaand, getrouwd of gescheiden, jij hetero of homo, jij jong of oud. Je bent welkom!

Over Jan Daem
Jan Daem (geboren en getogen Gentenaar/1951) was meer dan 30 jaar werkzaam als leraar in het technisch secundair onderwijs in Wetteren, waarvan de laatste 10 jaar als vertrouwensleerkracht met adolescenten.
Studeerde af in gezinsbegeleiding en gezinsvervanging aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel samen met bijscholing Psychosociale Gerontologie.
Daarnaast afgestudeerd als pastorale werker aan het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent. Hij volgde en begeleidde meerdere spirituele abdij- en bezinningsdagen in Vlaanderen en Nederland en hij heeft een bijzondere interesse voor filosofie en de contextuele therapie van Boszormenyi Nagy.
Is gediplomeerd rouwtherapeut en al vele jaren actief in rouwbegeleiding voor volwassenen. Bij vormingsinstelling Zorg-Saam (Antwerpen) is hij bijgeschoold in rouwtherapie voor kinderen en volgt nog steeds actuele bijscholingen.
Jan heeft grote affiniteit met de principes van de dialoog en is daarom 5 jaar lang kartrekker geweest van de ‘Week van de Dialoog’ in Oisterwijk en Moergestel.
Samen met andere organisaties in Oisterwijk ontwikkelt hij activiteiten voor ‘De Levenskunst voor wie goed oud wil worden’.

Over Karin Segers
Karin Segers (geboren in Tilburg en deels getogen in Oisterwijk /1959) Is meer dan 30 jaar in diverse functies werkzaam als politieambtenaar bij de Nederlandse Politie.
Als Master of Arts afgestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen in de Wetenschappelijke Interreligieuze en Interculturele Spiritualiteitstudies.
Afgestudeerd als NAC Life-Coach (Neuro Asscociative Conditioning).
Daarnaast volgde zij diverse cursussen m.b.t. Bijbelse en psychologische thema’s. Samen met Jan verzorgt en begeleidt zij de abdij- en bezinningsdagen in Nederland en Vlaanderen in diverse abdijen.
Karin heeft verder bijzondere belangstelling voor de natuur, mystiek en de complementaire verbindende inzichten m.b.t. psychologie en spiritualiteit waarbij voortdurend actuele bijscholingen plaatsvinden.


Praktische informatie
Minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers
Wanneer: vrijdag 17 april 9.15 uur t/m zondag 19 april 2020 ca. 17.00 uur
Waar: Abdij Postel in België
Uiterste inschrijvingsdatum: vóór maandag 23 maart 2020
Vervoer: Eigen vervoer.
Kosten en betaling:
Het inschrijvingsgeld bedraagt 185,- euro per persoon ( incl. eten, overnachtingen en lakenpakket)


Meer informatie en inschrijven voor deze activiteit kan via de website van Metgezel in Zingeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *