Dromen, kostbare juwelen van inzicht – Paul Bles

Wanneer:
september 25, 2019 @ 7:30 PM
2019-09-25T19:30:00+02:00
2019-09-25T19:45:00+02:00


DromenDromen, kostbare juwelen van inzicht? Er zijn al zoveel boeken aan gewijd, zoveel wetenschappers hebben ze al bestudeerd. De ene benadering is dat dromen niets te betekenen zouden hebben. Volgens een andere visie zijn dromen momenten van verwerking van onze dagelijkse realiteit, als een soort van automatisch proces. Weer anderen zien dromen als tekenen vanuit een andere, hogere wereld.

Dit alles is waar, ondanks de schijnbare tegenstelling en ondanks de strijd tussen de aanhangers van deze verschillende theorieën. Dromen zijn werkelijk én onwerkelijk. Ze komen uit onszelf én uit de andere wereld voort. Dromen zijn verwerking van het verleden én vooruitblik naar wat komt. We dienen alleen maar te leren begrijpen….


Een droom leren begrijpen

De droom moet nooit vanuit een “droomwoordenboek” worden uitgelegd. Jouw geest bepaalt tijdens een droom zelf wat je moet dromen en met welke beelden. Een droom kan daarom altijd het beste door de dromer zelf worden uitgelegd, met behulp van een goede droomanalist. Alleen dan ontvang je het belangrijkste deel van de droom: de verbinding van de droom met jouw wezen!

Paul Bles doet droomanalyse in zijn consultpraktijk dan ook niet vanuit een afstandelijk beoordelen. Hij geeft je aan hoe je je eigen droom kunt uitleggen. Verder vertelt hij meer over hoe je kunt dromen en wat je ermee kunt doen. Hiermee kun je veel inzicht verkrijgen over jezelf en de gebeurtenissen in je leven.

Dromen, een juweel van inzicht

Vriendelijk verzoek: neem een droom mee, die je hebt opgeschreven, kort na het wakker worden en misschien kunnen we tijdens de lezing die droom samen bekijken. Leg een blocnote naast je bed. Formuleer de droom altijd in de tegenwoordige tijd! (“Ik ben …. en ik doe….”). Probeer de droom altijd in details te beschrijven. Vooral de vreemde, onmogelijke onderdelen van een droom hebben de meeste betekenis. Probeer die onderdelen heel secuur te beschrijven.

Tijdens deze lezing gaat Paul in op de verschillende betekenissen en benaderingen van dromen. Hij helpt je ook dromen zelf te kunnen interpreteren. Eventueel behoort een droomconsult of een droomwerkgroep tot de verdere mogelijkheden.


Over Paul Bles

Paul Bles is zijn werkzame leven begonnen als jurist. Hij is leraar en decaan geweest. Paul bestu­deerde diverse filosofische en psychologische gebieden. Hij behaalde het diploma diagnostisch handanalist en therapeut aan de Aca­demie Antropody­namica. Tevens is Paul jaren aan de Academie verbon­den ge­weest als docent en studie-organisator.

Paul Bles heeft een praktijk waarin hij men­sen psycholo­gisch bege­leidt bij een veelheid aan levensvragen. Hij is persoonlijk coach van zijn vele cliënten. Hij werkt daarbij met handanalyse als middel tot diagnose en diverse methoden tot coaching.

Sinds lang geeft Paul voor­drachten, workshops en cursussen in Neder­land en België op het gebied van de handanalyse, een veelheid aan inzichten op spiritueel gebied, gelaatkunde, droomanalyse en relatie-coaching. Zijn workshops voor singles en koppels zijn bekend om hun effectiviteit.

Meer informatie: www.pbles.com


* = Indien het entree bedrag een belemmering is om deze activiteit bij te wonen, voel je dan toch welkom en neem even contact met ons op via info@huisvantransformatie.nl en vraag naar de mogelijkheden voor een gereduceerd tarief.Praktische informatie:
Dromen, kostbare juwelen van inzicht – Paul Bles
Datum: 25 september 2019
Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
De zaal is om 19.15 uur open
Kosten: €25 per persoon
Locatie: Cultureel centrum Den Boogaard
St. Jansplein 5 , Moergestel


Schrijf je nu in voor deze workshop

Klik daarvoor op de onderstaande knop


Let op: de inschrijving is pas definitief, nadat u de betaling heeft afgerond.
Lukt dit niet, neem dan even
contact op via het contactformulier